En søknad

Leter du etter det beste lånet for deg bør du se på sider som loans.no eller andre lignende sider. Fordelene med disse sidene er at du kan sende inn en søknad, hvor internettsiden deretter løper rundt til alle banker den samarbeider med for å sjekke hvor det beste lånet er for deg. Når du sender inn denne ene søknaden tar selskapet du sender inn søknaden til en kredittsjekk av deg.

Kredittvurdering

Kredittvurdering er noe som gjøres av alle som ønsker en eller annen form for kreditt. Kreditt kan være så mangt. Kreditt er et lån. Forbrukslån er kreditt, kredittkort er kreditt, kjøp av vaskemaskin på avbetaling er kreditt og mobilbruk som betales etter bruken er foretatt er kreditt. Når det gjøres en kredittsjekk av deg, som gjøres i de tilfeller hvor banker som låner deg penger ønsker å sjekke betalingsmulighetene dine. Du får alltid et gjenpartsbrev når du blir kredittsjekket. Gjenpartsbrevet er påkrevd i lov. Alle banker som tar kredittsjekk må sende deg en kopi av dette brevet.

Brevet forteller hvem som har tatt kredittsjekken og hvem som har bestilt kredittsjekken. Bankene tar ikke kredittsjekken selv, men får et annet selskap, som er spesialisert i kredittsjekker til å gjøre denne jobben for bankene. På brevet står det derfor at selskapet har gjort en kredittsjekk på veiene av den eller den banken.

Brevet sier videre hvilken informasjon kredittsjekkeren har om deg. Her kan det være styreverv, andre verv og stillinger eller eierskap i selskaper. Kredittsjekkeren må også oppgi hvilken score du har fått. Scoren går fra 0 til 100 hvor 100 er best. Kredittsjekkeren går igjennom all slags informasjon om deg for å finne dette tallet.

 

https://www.dinside.no/okonomi

Billig forbrukslån

Writen by admin

Join the discussion

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *